Welkom

Dank voor uw bezoek aan de website van Project 7-blad!

Beste lezer,

Deze website is bestemd voor iedereen die interesse heeft in alles wat te maken heeft met het werken aan en het behouden van een goede gezondheid op een natuurlijke manier.

In ons land zijn veel mensen ontevreden over de huidige gang van zaken rond onze gezondheid. Er wordt van alles toegevoegd aan ons voedsel dat daar niets mee te maken heeft en dat niet communiceert met ons lichaam.

De ‘alternatieve’ geneeskunde, die in onze ogen juist de ‘reguliere’ zou moeten zijn, wordt steeds meer in het verdomhoekje gedrukt.

Kruidengeneeskunde is taboe en we zijn vergeten hoe zevenblad en molsla smaakt.

Alles moet tegenwoordig ‘evidence-based’ (op wetenschappelijk bewijs gebaseerd) zijn.

Dit kan vaak alleen maar als de natuur in het laboratorium uit elkaar geplukt en synthetisch nagemaakt wordt. Maar willen wij dit wel?

We proberen met deze website te laten zien hoe het ook anders kan. Hoe de natuur ons kan helpen op een verantwoorde manier gezond te worden en te blijven en hoe wij met respect voor de natuur kunnen leven.

Onze voorouders hadden hierover veel kennis welke door de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie naar de achtergrond is verdrongen. Er is in het ‘reguliere’ circuit nog maar zo weinig kennis overgebleven op dit gebied, dat het hoognodig tijd wordt hier weer volop aandacht aan te besteden.

Met de cursussen willen we stimuleren dat we massaal weer gaan begrijpen dat “wilde” groenten, kruiden en eetbare bloemen in onze nabijheid groeien en we deze gewassen gaan toepassen in de eigen keuken.

De huidige cursus bestaat uit een wekelijkse mail met een Pdf in de bijlage, gericht op een plant, bloem, kruid, struik of boom.

Met deze cursus gaan we samen zaaien, zaaien en leuke dingen oogsten.

Veel plezier!