Introductie

Dank voor uw bezoek aan de website van Project 7-blad!

Beste lezer,

Deze website is bestemd voor iedereen die interesse heeft in alles wat te maken heeft met het werken aan en het behouden van een goede gezondheid op een natuurlijke manier.

In ons land zijn veel mensen ontevreden over de huidige gang van zaken rond onze gezondheid. Er wordt van alles toegevoegd aan ons voedsel dat daar niets mee te maken heeft en dat niet communiceert met ons lichaam.

De ‘alternatieve’ geneeskunde, die in onze ogen juist de ‘reguliere’ zou moeten zijn, wordt steeds meer in het verdomhoekje gedrukt.

Kruidengeneeskunde is taboe en we zijn vergeten hoe zevenblad en molsla smaakt.

Alles moet tegenwoordig ‘evidence-based’ (op wetenschappelijk bewijs gebaseerd) zijn.

Dit kan vaak alleen maar als de natuur in het laboratorium uit elkaar geplukt en synthetisch nagemaakt wordt. Maar willen wij dit wel?

We proberen met deze website te laten zien hoe het ook anders kan. Hoe de natuur ons kan helpen op een verantwoorde manier gezond te worden en te blijven en hoe wij met respect voor de natuur kunnen leven.

Dit doen wij door middel van (wandelende) studiegroepen, lezingen en nieuwsbrieven.

Ons doel is in elke provincie een of meer locaties te hebben waar de (wandelende) studiegroepen actief zijn en lezingen georganiseerd worden.

Het doel van de (wandelende) studiegroepen is zoveel mogelijk oude kennis over voeding, kokkerellen, persoonlijke verzorging, huismiddeltjes tegen allerlei kwaaltjes en veel andere zaken weer van onder het vloerkleed vandaan te halen.

Onze voorouders hadden hierover veel kennis welke door de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie naar de achtergrond is verdrongen. Er is in het ‘reguliere’ circuit nog maar zo weinig kennis overgebleven op dit gebied, dat het hoognodig tijd wordt hier weer volop aandacht aan te besteden.

De (wandelende) studiegroepen zijn voornamelijk praktisch bezig.

Op de lezingen locaties worden op maandelijkse basis lezingen georganiseerd, de Gezond Verstand Lezingen (GVL). De onderwerpen van deze lezingen zijn heel divers en betreffen vaak lichamelijke, mentale en financiële gezondheid. De sprekers zijn deskundig op hun gebied. Zo spreken er bijvoorbeeld (voormalige) (huis)artsen, therapeuten, financiële deskundigen en landbouwdeskundigen (o.a. permacultuur).

De (wandelende) studiegroepen brengen vaak theorie in praktijk. De lezingen zijn vaak een theoretische weergave van de praktijk. Zo kan het één het andere dus ondersteunen.

Onder ‘Agenda’ vind je het totale overzicht aan activiteiten die al gepland zijn. Gaandeweg het jaar wordt deze agenda aangevuld met de nieuw geplande activiteiten.

Onder ‘Nieuwsbrieven’ kun je lezen welke nieuwsbrieven er uitgegeven worden en kun je je aanmelden voor (één van) deze nieuwsbrieven.

Veel plezier!